Tandimplantat Täby

Specialister på tandimplantat i Täby

Tandimplantat är en form av konstgjorda tänder som används för att ersätta förlorade eller saknade tänder. De är vanligtvis gjorda av material som titan och plast. Att sätta in tandimplantat är en av de bästa metoderna för att ersätta skadade eller förlorade tänder. Tandimplantat är för de mesta individuellt utformade för att passa patientens behov så bra som möjligt.

Är du intresserad av att skaffa tandimplantat? Kontakta oss och boka tid med en av våra tandläkare!


tandimplantat täby

Många fördelar med tandimplantat

Tandimplantat är en av de mest effektiva behandlingsmetoderna för att ersätta förlorade tänder. De har en mängd fördelar jämfört med andra behandlingsalternativ.

  • Naturligt utseende - Tandimplantat ser och känns som dina egna tänder så du behöver inte oroa dig för att de ser oproporneliga eller konstiga ut.

  • Varaktighet - Materialen som tandimplantaten är gjorda av är mycket hållbara material och kan, med rätt vård och underhåll, vara en livslång lösning för att ersätta förlorade tänder.

  • Bättre munhälsa - Tandimplantat hjälper till att bibehålla sunda och starka tänder eftersom de stöder och förstärker de som finns runt.

  • Ökad komfort - Ofta upplevs tandimplantat som mycket bekväma eftersom de sitter fast i käken och fungerar som en del av din egen mun.

  • Ökad funktion - Du behöver inte oroa dig för begränsningar i din kost eller med talet. Med tandimplantat kan du äta och tala på samma sätt som om du haft dina egna tänder.

Så går processen med tandimplantat till

När man skall sätta in ett tandimplantat börjar man med att bedöma patientens behov och möjligheter. Detta inkluderar en noggrann undersökning av patientens mun, tänder och käke samt en utvärdering av patientens allmänna hälsa.

Sedan skapas en behandlingsplan som inkluderar antalet implantat, storleken på dem, val av placering samt fästteknik. Tandläkaren använder ofta röntgenbilder och andra tekniker för att säkerställa rätt placering.

Efter att den förberedande delen är klar påbörjar man en kirurgisk procedur för att sätta fast fästmekanisken för tandimplantaten i käkbenet. Implantaten anpassas till patientens tänder och mun för att ge en naturlig och bekväm passform.

Tandläkaren arbetar tillsammans med en tandtekniker för att säkerställa att patienten får den bästa möjliga behandlingen. De följer upp patienten regelbundet för att säkerställa att allt går bra och att tandimplantatet fungerar som de ska.

Sätt in praktiska och fina tandimplantat!