Akut tandvård Täby

Akut tandvård i Täby

Tandläkarhuset i Täby erbjuder akut tandvård för alla som behöver omedelbar hjälp med sina tänder. Vårt team av erfarna tandläkare är alltid beredda att ta hand om dina akuta tandproblem och förse dig med den bästa möjliga vården.

Oavsett om du har tandvärk, en skadad tand, en infektion eller en annan variant av akut tandproblem kan du räkna med att våra tandläkare bistår dig. Vi arbetar snabbt och effektivt för att minska din smärta och för att säkerställa att dina tänder återgår till en friskt och normalt tillstånd.

Vi är här för att hjälpa dig - kontakta oss om du behöver en akut tandläkare!


akut tandvård täby

Skadad eller trasig tand

Du bör besöka din tandläkare så snart som möjligt om du slagit av eller skadat en tand. Det är mycket viktigt om du vill undvika ytterligare skador och för att rädda tanden. Behandlingsplanen beror på graden av skada och tandens läge i munnen. En tandläkare kan vidta följande åtgärder vid skadad eller avslagen tand:

  • Reparera spricka - Om tanden har en mindre skada, som en spricka, kan tandläkaren använda en fyllning eller krona för att reparera skadan och återställa tandens styrka.

  • Behandling av en bruten tand - Har tanden brutits av så att delar har försvunnit kan tandläkaren använda en bro eller en krona för att tanden skall få samma utseende och funktion som innan.

  • Borttagning - Om tanden har skadats så svårt att den inte längre kan repareras kan tandläkaren behöva dra den.

Du bör alltid söka akut tandvård om du har en skadad tand eftersom det kan påverka din allmänna tandhälsa och orsaka ytterligare skador om det inte behandlas.

Akut tandläkare Täby - behandling vid tandbortfall

Förlorar du en tand, fyllning eller tandprotes är det viktigt att söka tandvård akut. Våra tandläkare kan hjälpa dig med att ersätta förlorade tänder med tandimplantat, broar eller proteser som långvariga lösningar.

Har du har förlorat en fyllning kan tandläkaren ersätta den för att skydda tanden och förhindra ytterligare skador. Om du har blivit av med en tandprotes kan våra tandläkare hjälpa till med att ta fram en ny som passar din mun och som är bekväm att bära.

Hör av dig till oss om du behöver akut tandvård i Täby!

Kraftig tandvärk och infektioner

Tandvärk och infektioner i munnen kan vara mycket smärtsamma och påverka din förmåga att äta, prata och sova. Vår tandläkare kan utföra en undersökning för att identifiera orsaken till värken och föreslå en lämplig behandling.

Är tanden infekterad kan tandläkaren rekommendera en röntgen för att avgöra om den kan räddas eller om den behöver dras. Om infektionen har tagit sig till benet kan en kirurgisk behandling vara nödvändig för att rengöra området och förhindra att infektionen sprider sig.

Vid kraftig tandvärk är det viktigt att söka hjälp så snart som möjligt för att lindra smärta och förhindra ytterligare problem.

Få akut tandvård hos oss!